Sosyal Medya

Dünya

Muhammed’in babasını aradı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria’da kaçırıldıktan sonra ölü bulunan Muhammed Ebu Hudayr’ın babasını aradı. Netanyahu Muhammed’in babasına oğlunun faillerinin yargılanacağı sözünü verdi.



Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Batı Şeria’da kaçırılmasının ardından çarşamba günü yanmış bir halde bulunan Muhammed Ebu Hudayr’ın babasını telefonla aradı.

Açıklamaya göre Netanyahu Muhammed’in babasına, “Tüm kanlı eylemleri kınıyoruz, oğlunuzun öldürülmesi nefret uyandıran bir durum ve hiçbir şekilde kimse tarafından tasvip edilemez” dedi.

Netanyahu Muhammed Ebu Hudayr’ın ölümünden sorumlu olanların en geniş kapsamda yargılanacağını söyledi.

Üç Yahudi gencin öldürülmesinin ardından gerçekleşen ve Filistinlilerin ‘intikam cinayeti’ olarak adlandırdıkları olayın ardından pazar günü İsrail polisi 6 şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında bir haham ve iki oğlu da bulunuyor.

'Yakılarak öldürüldü'

Muhammed'in otopsisine giren Filistinli doktor, ilk bulgulara göre gencin hayattayken yakılarak öldürüldüğünü söylemişti.

Ebu Hudayr’ın öldürülmesinin ardından Filistinlilerin düzenlediği gösterilere İsrail polisi müdahale etmiş ve çıkan olaylarda en az 100 kişi yaralanmıştı.

Gösteriler esnasında Muhammed’in kuzeni Tarık Ebu Hudayr İsrail polisi tarafından gözaltına alınmış ve İsrail polisinin Filistinli gence defalarca vurduğunu gösteren görüntüler basına yansımıştı.

Kudüs Mahkemesi pazar günü Tarık Ebu Hudayr’ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Tarık'ın avukatına göre kefalet koşulları 10 gün ev hapsi, 2857 dolar para cezası ve bir daha Şufat'a girememe cezalarını kapsıyor. 

ABD vatandaşı olan Tarık Ebu Hudayr, cuma günü gözaltına alındığı sırada polisler tarafından ağır şekilde dövüldüğüne dair görüntülerin basına yansımasıyla gündeme gelmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM